Soru: Geçen hafta sizi ve çevrenizdekileri sevindiren neler oldu?
Soru: Geçen hafta sizi ve çevrenizdekileri üzen neler oldu?
Önceki Çalışmayı Değerlendirme
Soru: Bir önceki çalışmadan öğrendiğimizi nasıl uyguladınız?
Soru: Kime anlattınız ve nasıl karşıladılar?
Çalışma Metni Seçimi
Bugünkü çalışma metni seçildikten sonra, metni okuyunuz ya da alttaki butonu tuşlayarak dinleyiniz. Herkesin anlayabilmesi için 2-3 kere okuyabilir veya dinleyebilirsiniz.
Tanrının vaat edilen Kutsal Ruhu tarafından yönlendirilecek ve benliğinize göre değil O’na göre yaşayacak mısınız?
Yuhanna 14:16-17Ben de Baba’dan dileyeceğim. O sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhu’nu verecek. Dünya O’nu kabul edemez. Çünkü O’nu ne görür, ne de tanır. Siz O’nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır. 18Sizi öksüz bırakmayacağım, size geri döneceğim. 19Az sonra dünya artık beni görmeyecek, ama siz beni göreceksiniz. Ben yaşadığım için siz de yaşayacaksınız. 20O gün anlayacaksınız ki, ben Babam'dayım, siz bendesiniz, ben de sizdeyim. 21Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur. Beni seveni Babam da sevecektir. Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim.
22Yahuda –İskariot değil– O’na, “Ya Rab, nasıl olur da kendini dünyaya göstermeyip bize göstereceksin?” diye sordu.
23İsa ona şu karşılığı verdi: “Beni seven sözüme uyar, Babam da onu sever. Biz de ona gelir, onunla birlikte yaşarız. 24Beni sevmeyen, sözlerime uymaz. İşittiğiniz söz benim değil, beni gönderen Baba’nındır. 25“Ben daha aranızdayken size bunları söyledim. 26Ama Baba’nın benim adımla göndereceği Yardımcı, Kutsal Ruh, size her şeyi öğretecek, bütün söylediklerimi size hatırlatacak.
Romalılar 8:5Benliğe uyanlar benlikle ilgili, Ruh’a uyanlarsa Ruh’la ilgili işleri düşünürler. 6Benliğe dayanan düşünce ölüm, Ruh’a dayanan düşünceyse yaşam ve esenliktir. 7Çünkü benliğe dayanan düşünce Tanrı’ya düşmandır; Tanrı’nın Yasası’na boyun eğmez, eğemez de... 8Benliğin denetiminde olanlar Tanrı’yı hoşnut edemezler. 9Ne var ki, Tanrı’nın Ruhu içinizde yaşıyorsa, benliğin değil, Ruh’un denetimindesiniz. Ama içinde Mesih’in Ruhu olmayan kişi Mesih’in değildir. 10Eğer Mesih içinizdeyse, bedeniniz günah yüzünden ölü olmakla birlikte, aklanmış olduğunuz için ruhunuz diridir. 11Mesih İsa’yı ölümden dirilten Tanrı’nın Ruhu içinizde yaşıyorsa, Mesih’i ölümden dirilten Tanrı, içinizde yaşayan Ruhu’yla ölümlü bedenlerinize de yaşam verecektir.
12Öyleyse kardeşlerim, borçluyuz ama, benliğe göre yaşamak için benliğe borçlu değiliz. 13Çünkü benliğe göre yaşarsanız öleceksiniz; ama bedenin kötü işlerini Ruh’la öldürürseniz yaşayacaksınız. 14Tanrı’nın Ruhu’yla yönetilenlerin hepsi Tanrı’nın oğullarıdır. 15Çünkü sizi yeniden korkuya sürükleyecek kölelik ruhunu almadınız, oğulluk ruhunu aldınız. Bu ruhla, “Abba, Baba!” diye sesleniriz. 16Ruh’un kendisi, bizim ruhumuzla birlikte, Tanrı’nın çocukları olduğumuza tanıklık eder. 17Eğer Tanrı’nın çocuklarıysak, aynı zamanda mirasçıyız. Mesih’le birlikte yüceltilmek üzere Mesih’le birlikte acı çekiyorsak, Tanrı’nın mirasçılarıyız, Mesih’le ortak mirasçılarız.
Çalışmaların Uygulanması
Metni Özetleyiniz - Birkaç dakikanızı, metni kendi kelimelerinizle anlatmak için ayırınız. Eğer metni hatırlamakta zorlanıyorsanız, tekrar okuyunuz veya dinleyiniz.
Metni Keşfediniz - Bu metin size tanıdık geliyorsa, aşağıdaki soruları düşünmek ve üzerine konuşmak için biraz zaman ayırınız.
Soru: Okuduğumuz metinde Tanrı hakkında neler öğreniyoruz?
Soru: Okuduğumuz metinde insanlar hakkında neler öğreniyoruz?
Soru: Bu metin Tanrı’ın Sözü ise hayatınızda ne gibi değişiklikleri yapmayı düşünüyorsunuz?